A Miskolc-Lift Világa
Termékeink és szolgáltatásaink.
Fotógaléria
Nézze meg kiemelt munkáinkat!
Ajánlatkérés
Kérjen ajánlatot most!

Felvonó berendezések

Személy-teher felvonó \ Hajtás típusok

Hidraulikus üzemű hajtás

A hidraulikus hajtású felvonók esetén az emelést egy hidraulikus munkahenger végzi. A munkahenger hossza befolyásolja az emelési magasságot. A hidraulikus üzemű felvonók csak fel irányban fogyasztanak energiát, le irányban a gravitáció működteti. Hidraulikus felvonók ajánlott sebessége 0,4 m/s-től – 1,0 m/s-ig terjed. A hidraulika tápegységet bármely szinten az akna közelében el lehet helyezni, géphelységben amennyiben rendelkezésre áll ilyen helység, illetve gépszekrényben ha nem. Illetve gépháznélküli kivitel esetén a felvonó akna süllyesztékében.A hidraulikus hajtású felvonókat 3-4 emeletig ajánljuk, mert ilyen körülmények között az üzemeltetési és a beépítési költségeknek egy kedvező optimuma keletkezik.

Villamos üzemű (Köteles, Hajtótárcsás) hajtás

Villamos üzemű felvonók esetén a fülke mozgása egy kötél rendszeren keresztül történik, melyet egy hajtótárcsa mozgat. A fülke tömege ellensúllyal van kiegyenlítve, így minimalizálni lehet a szükséges energiát. A villamos üzemű felvonókat az emelési magasság nem befolyásolja oly mértékben, mivel csak a kötélzet hosszától függ. A villamos üzemű felvonók ajánlott sebessége 0,6 m/s-től – 1,6 m/s-ig terjed, de léteznek ennél gyorsabb típusok is. A gépezetet el lehet helyezni az akna felett géphelységben, illetve gépház nélküli kivitel esetén az aknafejben is.

A villamos üzemű felvonókat 3-4 emelet fölött ajánljuk, mivel ilyen körülmények között már nem érvényesülnek a hidraulikus üzem előnyei. Illetve olyan esetekben mikor a felvonó gyorsaság kiemelt tényező.