ACÉLSZERKEZETŰ FELVONÓAKNÁK

Acélszerkezetű felvonóaknák

Amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő felvonóakna, vagy költségcsökkentés szükséges olyan esetekre ajánljuk az acélszerkezetű felvonóaknákat.

Ezek az acélszerkezetű aknák teljes mértékben a felvonók egyedi igénybevételei szerint vannak tervezve, és többféle kivitelben is készülhetnek.

 

 • Beltéri kivitel
  Az épületen belüli elhelyezés esetén az acélszerkezetű akna, a tűzállósági követelményt is figyelembe véve, gipszkarton borítással készül. A gipszkarton borítást később könnyedén lehet dekorálni az esztétikus megjelenés érdekében.

 

 • Kültéri kivitel
  Az épületen kívüli elhelyezés esetén az acélszerkezetű akna ki van téve a környezet viszontagságainak, ezért a burkolásnál kiemelt fontosságot kap az ellenállóság. Ezért a burkolás során a víz és a hőszigetelést is biztosítani kell.

 

 • Üveg burkolat
  Igazán látványos megoldást az üveg burkolat ad. A Panoráma fülke esetén, szinte elengedhetetlen az üvegezett felvonóakna, mivel a látvány így válik teljesé. Burkolásra csak speciális biztonsági üveglap használható.

  Keretes üvegezés
  Belső üvegezés esetén az üveglapok az oszlopok és a keresztgerendák közé kerülnek, tehát az üveget egy fém keret veszi körbe.
  Pontmegfogatású üvegezés
  A pontmegfogatású üvegezés esetén az üveglapok az oszlopokra illetve a keresztgerendákra vannak erősítve, úgynevezett üvegfogókkal. Ebben az esetben az üveglapok ténylegesen körülveszik a felvonóaknát.

 

 • Egyéb borítás
  Amennyiben az előzőektől eltérő megoldásra van igény, az sem jelent problémát. Mivel a szabványos kereteken belül lényegében bármilyen speciális igényt meg tudunk valósítani.