ALTERNATÍV MEGOLDÁSOK

Home lift

A felvonó berendezések beépítésének komoly műszaki követelményei vannak melyeknek az otthonokban megfelelni nehézkes illetve figyelembe véve az otthoni magán használatot bizonyos szabályok túlzónak tűnhetnek. A Home liftre, bizonyos működtetési és sebességbeli megszorítások mellett, enyhébb szabályok vonatkoznak, mint a hagyományos felvonó berendezésekre, így az ilyen berendezést könnyedén lehet illeszteni az otthoni környezetbe.

Elsősorban olyan több szintes magánházakba ajánljuk ezt a megoldást, ahol nincs lehetőség   hagyományos felvonó berendezés telepítésére, építészeti korlátok vagy forrás hiány miatt.

Platform lift

Előfordulhat olyan építészeti probléma mikor csupán néhány méteres függőleges szintkülönbséget kell áthidalni. Ilyen esetben felvonó berendezés telepítése nem lenne költség hatékony illetve sokszor fizikailag kivitelezhetetlen. Ilyen esetekre nyújt megoldást a Platform lift.

Az ilyen típusú emelő berendezéseket olyan esetekre ajánljuk, ahol akadálymentesítés okán csupán néhány métert kell áthidalni

Korlátlift

Korlátliftet vagy más néven lépcsőliftet a lépcső nyomvonalára lehet telepíteni. A pálya bonyolultsága nem jelenthet problémát, mivel a különböző típusokat bármilyen bonyolult pályára lehet adaptálni. A pálya lehet egyenes vonalú vagy kanyarodó, illetve a pálya vízszintessel bezárt szöge lehet állandó vagy változó is.

Olyan esetekre ajánljuk ezt a megoldást, mikor csupán egy lépcsőt kell áthidalni. A használhatóságtól függően két alapvető típus létezik Emelőlapos illetve Ülőszékes kivitel.

 

  • Emelőlapos korlátlift
    Az emelőlapos kivitelű korlátliftnél egy rámpa mozog, melyre könnyedén fel lehet hajtani a kerekesszékkel. Ha a korlátlift nincs használatban a rámpát fel lehet hajtani, így a lépcső közlekedést nem akadályozza. Kültéren és beltérben is egyaránt alkalmazható. Ezen kívül további opcionális kiegészítővel is felszerelhető.

    Olyan esetekre ajánljuk ezt a kivitelt, ahol az akadálymentesítés az elsődleges cél.

 

  • Ülőszékes korlátlift
    Az ülőszékes kivitelű korlátliftnél a rámpa helyett egy ülés mozog, melyre a mozgás során rá kell ülni. Ezen kívül a berendezés további opcionális kiegészítővel is felszerelhető.

    Olyan esetekre ajánljuk ezt a kivitelt, ahol az elsődleges cél az idős vagy nehezen mozgó emberek lépcső használat alóli tehermentesítése

Lépcsőmászó

A lépcsőmászó berendezés egy olyan mobil eszköz mellyel a kerekesszéket a lépcsökön egyszerűen fel tudjuk húzni.

Az ilyen szerkezetek nincsenek helyhez kötve ezért akár egy berendezéssel több lépcső kerekesszékes megközelítését is megvalósíthatja.

Hátránya viszont, hogy a működtetéshez segédszemélyzet szükséges ezért az akadálymentesítés feltételeinek nem felel meg.

Egyéb emelőgépek

A Miskolc-lift Kft. bármilyen egyedi emelési problémára tud megoldási javaslatot tenni, amennyiben önnek ilyen problémája van, tegye próbára mérnökeinket és keressen minket