Miskolc-lift története

 

A 80’-as években a vállalkozási törvény által lehetőség nyílt néhány fős kisvállalatok alakítására. A Miskolc-lift Kft., illetve a jogelődje a Miskolc-lift Felvonó Szerviz GMK 1982-ben alakult Miskolcon, néhány alkalmazottal.

Kezdetben a néhány fős cég felvonók karbantartásával és javításával foglalkozott. A cég rugalmassága és versenyképes árai miatt a vállalat gyors növekedésnek indult, a karbantartott felvonók száma egyre több lett. Így az alkalmazottak száma is gyorsan emelkedett. Egyes elöregedett felvonókon teljes körű, komplexebb felújításra volt szükség, így a vállalat a karbantartás és javítás mellett felújításokat illetve modernizációkat is el kezdett végezni.

A felvonó felújítástól már csak egy lépés volt az új felvonók telepítése. A javítások és a felújítások által megszerzett tapasztalat és a kialakult beszállítói kapcsolatok által új felvonók telepítése vált lehetővé. Az első új, villamos üzemű felvonót 1983-ben létesítette a vállalkozás. Ekkorra már a régió legnagyobb felvonóval foglalkozó vállalatává vált. A Miskolc-lift Kft. az első hidraulikus üzemű felvonót 1991-ben telepítette.

1995-ben a Miskolc-lift Kft. beindította gyártó üzemét, ahol bizonyos felvonóelemek, mint a fülke, ajtó és egyéb egységek gyártása történt. Ez az országban egyedülálló volt, mivel ekkor már sok éve megszűnt a felvonógyártás Magyarországon.

A Miskolc-lift Kft. megnyitotta budapesti kirendeltségét 1996-ban, így országos szervizhálózatot alakított ki, és országos vállalattá vált.

1994-ben elkezdte az acél vázszerkezetű aknák tervezését és telepítését. Így olcsóbb és egyedibb megoldási lehetőséget nyújtva a megrendelőknek.

1998-ban a változó vállalkozási törvény következtében a Miskolc-lift Felvonó Szerviz GMK jogi formát váltott és így alakult meg a Miskolc-lift Felvonó Szerviz Kft.

Cégünk mindig is nagy hangsúlyt fektetett a minőségre ennek érdekében minőségbiztosítási rendszert alakított ki. A Miskolc-lift Kft. ISO 9001 szerinti tanúsítását először 2000-ben szerezte meg és azt, azóta is folyamatosan fenntartja.

Az akadálymentesítés szükségének növekedése következtében 2001-ben a vállalat szélesítette a termékpalettáját, hogy még nagyobb körét tudja kielégíteni a vásárlói igényeknek. Így elkezdte a különböző típusú korlátlift és platform liftek forgalmazását is.

A Miskolc-lift Kft. az 1982-es alapítás óta több, mint ezer felvonót létesített, és több száz felvonót tart karban. A kezdetben néhány fős családi vállalkozás, mára az egyik legnagyobb független magyar tulajdonú felvonókkal foglalkozó vállalattá nőtte ki magát, és a 40 éves fennállásával a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik a területen.