Karbantartás

A hosszú élettartam és a megbízható működés biztosítása megköveteli a szakszerű karbantartást, illetve jogszabály írja elő a felvonó berendezések rendszeres karbantartását. A Miskolc-lift országos szerviz hálózattal rendelkezik, ezért képes ellátni a felvonó berendezések karbantartási, hibaelhárítási és javítási feladatait az ország teljes területén.

 

Javítás

Olykor előfordul, hogy egy-egy felvonó meghibásodik. Ennek oka lehet a helytelen használat, külső behatás, illetve az elhasználódás is. A legtöbb kis karbantartó vállalat az első komolyabb meghibásodásnál vérzik el a szaktudás hiánya miatt. Ilyen szituációban nyújtunk segítséget, mivel meghibásodás esetén vállaljuk a felvonók és emelőberendezések gyors és szakszerű javítását az ország egész területén felvonó típustól függetlenül.

Vizsgálatok

A hatályos jogszabályok és általában a gyártói utasítások megkövetelik, hogy a rendszeres karbantartáson túl a felvonó berendezések műszaki biztonságtechnikai vizsgálatát, továbbá érintésvédelmi mérését el kell végeztetni. A Miskolc-lift vállalja felvonók és emelőberendezések szükség szerinti vizsgálatainak gyors lebonyolítását.

Mentési szolgálat

A vonatkozó jogszabály alapján az üzemeltetőnek biztosítani kell meghibásodás esetén a felvonóberendezésből való azonnali mentés lehetőségét. Bizonyos esetekben ez nem megoldható például lakóházak esetén. Az ilyen esetekre nyújtunk megoldást a mentési szolgálatunkal. A bejelentést követően a szakképzett mentőszolgálatunk gyors kivonulással végzi el a fülkéből való mentést.

24/7 Monitoring rendszer

Cégünknél, bizonyos berendezés típusoknál elérhető a 24/7 monitoring rendszer. A rendszer telepítését követően a felvonó folyamatos online kapcsolatban van a központunkkal.
Meghibásodás esetén arról azonnal értesülünk és a helyszínre tudjuk irányítani kollégánkat, külön hibabejelentés nélkül. Így az előtt elkezdhetjük a berendezés hibaelhárítását, hogy akár a használók észlelték volna a meghibásodást. Továbbá folyamatosan figyelemmel tudjuk kísérni a berendezés működését, ezért bizonyos anomáliák megjelenése esetén már előre
tudjuk jelezni egyes alkatrészek várható meghibásodását.